Телефон за поръчка:  
359-8966-219-77

Безплатна доставка над 150 лв.

Меню
Меню
Защо е важно да имаме голямо наличие на Омега-3 в тялото по време на Covid-19?

26.04.2021 10:03:44

Защо е важно да имаме голямо наличие на Омега-3 в тялото по време на Covid-19?

Неотдавнашна статия показва, че отличният индикатор за по-малка вероятност да умрете от Covid-19 зависи изцяло от вас като намалите вашето съотношение AA / EPA (1). В това предварително проучване се разгледаха кръвните нива на омега-3 мастни киселини на пациенти, хоспитализирани с Covid-19 и след това се анализира смъртността. Въпреки, че размерът на извадката беше малък, резултатите бяха поразителни. Тези, които имат повече омега-3 мастни киселини в кръвта си, имат 75% по-малък риск за смъртността. За да направим тези резултати по-лесни за разбиране, д-р Бари Сиърс преобразува тези нива на омега-3 мастни киселини в еквивалентното им съотношение AA / EPA. Резултатите са показани по-долу.

Средното съотношение AA / EPA на хората е около 22 (2). Това повишено съотношение AA / EPA предполага, че повече от 50 процента хоспитализирани с Covid-19 може да са изложени на висок риск от смъртност. Другите главни фактори за потенциална смъртност от Covid-19 са възрастта и затлъстяването.
Как са свързани помежду си?
Отговорът може да бъде повишена интензивност на цитокиновите бури, представляващи неконтролирано възпаление, което е основната причина за смъртността от Covid-19.

И така, въпросът може да е колко време би отнело намаляването както на съотношението AA / EPA, така и на нивата на цитокини при високорискови възрастни индивиди със затлъстяване чрез добавяне на омега-3 мастни киселини? Отговорът е 30 дни, както е показано на схемата.

През същия този четириседмичен период се наблюдава значително намаляване на цитокините, които се подобриха само до седмица 8.

Какъв е механизмът, който позволява на омега-3 мастните киселини да намаляват цитокините толкова бързо?
Омега-3 мастните киселини се биосинтезират в резолвини. След това тези резолвини взаимодействат с техните рецептори, които активират AMPK.
След това AMPK активира SIRT1, който от своя страна деацетилира NF-κB, който блокира генерирането на цитокини. Тази последователност от събития вероятно е повече, отколкото искате да знаете, но само илюстрира колко по-сложно храненето се сравнява с лекарствата.

Добре, тогава колко омега-3 мастни киселини биха били необходими, за да се получат тези резултати?
Отговорът е около 2,5 грама EPA и DHA на ден. Това е количеството EPA и DHA в супена лъжица масло от черен дроб на треска или три до четири капсули високоефективна омега-3 мастна киселинна добавка.

Ресурси

Ресурси

Защо е важно да имаме голямо наличие на Омега-3 в тялото по време на Covid-19?

Защо е важно да приемаме Омега-3 по време на пандемията от Covid-19??

Завишеното съдржание омега-3 мастни киселини в кръвта си, имат 75% по-малък риск за смъртността. За да направим тези резултати по-лесни за разбиране, д-р Бари Сиърс преобразува тези нива на о Завишеното съдржание омега-3 мастни киселини в кръвта си, имат 75% по-малък риск за смъртността. За да направим тези резултати по-лесни за разбиране, д-р Бари Сиърс преобразува тези нива на о 2021-04-26T10:05:04+03:00 Защо е важно да имаме голямо наличие на Омега-3 в тялото по време на Covid-19?

<p>Неотдавнашна статия показва, че отличният индикатор за по-малка вероятност да умрете от Covid-19 зависи изцяло от вас като намалите вашето съотношение AA / EPA (1).&nbsp;В това предварително проучване се разгледаха кръвните нива на омега-3 мастни киселини на пациенти, хоспитализирани с Covid-19 и след това се анализира смъртността. Въпреки, че размерът на извадката беше малък, резултатите бяха поразителни. Тези, които имат повече омега-3 мастни киселини в кръвта си, имат 75% по-малък риск за смъртността. За да направим тези резултати по-лесни за разбиране, д-р Бари Сиърс преобразува тези нива на омега-3 мастни киселини в еквивалентното им съотношение AA / EPA. Резултатите са показани по-долу.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/18540/files/image/.jpg" class="aligncenter" /></p> <p>Средното съотношение AA / EPA на хората е около 22 (2). Това повишено съотношение AA / EPA предполага, че повече от 50 процента хоспитализирани с Covid-19 може да са изложени на висок риск от смъртност. Другите главни фактори за потенциална смъртност от Covid-19 са възрастта и затлъстяването. <br /><strong>Как са свързани помежду си?<br /></strong>Отговорът може да бъде повишена интензивност на цитокиновите бури, представляващи неконтролирано възпаление, което е основната причина за смъртността от Covid-19.</p> <p>И така, въпросът може да е колко време би отнело намаляването както на съотношението AA / EPA, така и на нивата на цитокини при високорискови възрастни индивиди със затлъстяване чрез добавяне на омега-3 мастни киселини? <strong>Отговорът е 30 дни</strong>, както е показано на схемата.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/18540/files/image/ratio.jpg" width="548" height="388" class="aligncenter" /></p> <p></p> <p>През същия този четириседмичен период се наблюдава значително намаляване на цитокините, които се подобриха само до седмица 8.</p> <p><strong>Какъв е механизмът, който позволява на омега-3 мастните киселини да намаляват цитокините толкова бързо?</strong> <br />Омега-3 мастните киселини се биосинтезират в резолвини. След това тези резолвини взаимодействат с техните рецептори, които активират AMPK. <br />След това AMPK активира SIRT1, който от своя страна деацетилира NF-&kappa;B, който блокира генерирането на цитокини. Тази последователност от събития вероятно е повече, отколкото искате да знаете, но само илюстрира колко по-сложно храненето се сравнява с лекарствата.</p> <p><strong>Добре, тогава колко омега-3 мастни киселини биха били необходими, за да се получат тези резултати?</strong> <br />Отговорът е около 2,5 грама EPA и DHA на ден. Това е количеството EPA и DHA в супена лъжица масло от черен дроб на треска или три до четири капсули високоефективна омега-3 мастна киселинна добавка.</p> <p></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки