Необходими продукти за две порции:
- 100 г грах;
- 320 г тиквички;
- 170 г праз лук;
- 1 шепа пресни листа от бейби спанак;
- 3 супени лъжици растителен протеин EnerZona;
- 1 супена лъжица екстра върджин зехтин;
- 1 връзка пресен босилек;
- 1 супена лъжица нискомаслено бяло кисело мляко
- черен пипер;
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сложете граха, тиквичките и праз лука нарязани на филийки (запазете няколко резена праз лук за украса). Добавете листата спанак и вода, толкова за да покрие зеленчуците. Гответе на средна температура, с капак.
Когато зеленчуците са омекнали (около 30-40 минути), свалете от котлона, добавете екстра върджин зехтин и растителния протеин на ЕнерЗона с няколко супени лъжици вода, ако е необходимо. Смесете добре с помощта на блендер. След като сте получили идеално гладък крем, сервирайте го в две чинии, украсете с кисело мляко, няколко кръгчета праз лук и листенца пресен босилек. Завършете с прясно смлян черен пипер.Сервирайте веднага.
Рецепта от 3 пълни блока.
Тази статия все още няма коментари