Телефон за поръчка:  
359-8966-219-77

Безплатна доставка над 180 лв.

Меню
Меню
Отговаря д-р Бари Сиърс: Как да запазим сърцето си здраво?

22.02.2021 09:44:45

Отговаря д-р Бари Сиърс: Как да запазим сърцето си здраво?

Февруари е американски сърдечен месец: Месец на сърцето, който има за цел да се застъпва за сърдечно-съдовото здраве и да повишава информираността за сърдечните заболявания. По този повод разговаряхме с д-р Бари Сиърс, за да ни даде няколко съвета как да запазим сърцето си здраво? ◦

Прочетете какво каза той: 

Кой фактор вреди най-много на сърцето ни? 

Най-тежките усложнения вследствие на грип и вирусни инфекции могат да засегнат и увредят сърцето.  

Защо възпалението е по-важно от холестерола, когато става въпрос за сърдечни заболявания? 

Продължаващото нелекувано възпаление, причинява постоянно увреждане на сърдечната тъкан. Холестеролът не причинява възпаление, но окисленият холестерол го прави. По-специално, окисленият LDL холестерол е по-значимият показател за бъдещ сърдечно-съдов риск от естествения LDL, независимо от неговата концентрация. 

Ако имаме в семейството роднини страдащи от сърдечни заболявания, какъв режим на хранене трябва да спазват?

Основната диетична промяна е да се лекува възпалението и така да се възстанови увреждането на тъканта. Тези действия изискват оптимизиране на разделителната способност, което е ключът към хранителния контрол при възпалението! Спазването на противовъзпалителна диета или диета Зоната, заедно с биологично активни продукти (т.е. резолвини), получени от омега-3 мастни киселини. След това, чрез активиране на метаболизма (т.е. AMPK). И последната стъпка е прием на полифеноли. 

 Назовете вашите топ 5 храни за здраво сърце? 

Няма вълшебни храни за здравето на сърцето. Всеки компонент от диетата има важна роля. Първо, трябва да ограничите хранителните калории, за да намалите оксидативния стрес. Количеството протеин, от което се нуждаете, зависи от вашата чиста телесна маса и ниво на физическа активност. Няма значение дали протеинът е на животинска или растителна основа, нужно е да консумирате достатъчно протеин при всяко хранене. Независимо от количеството протеин, от което се нуждаете, протеинът, консумиран при всяко хранене, трябва да бъде постоянно балансиран от въглехидрати, предимно зеленчуци без нишесте и ограничени количества плодове, за да получите оптималните хормонални реакции. Най-добрите зеленчукови източници за здравето на сърцето са ABC (артишок, аспержи, броколи, карфиол и спанак), а най-добрите плодови източници са плодовете. Тези въглехидрати са богати източници на ферментируеми фибри, необходими за поддържане на здравето на червата, намалявайки възпалението. И накрая, съдържанието на мазнини в противовъзпалителната диета трябва да бъде ниско и да се състои предимно от омега-3 частни киселини. 

Омега-3 мастните киселини са одобрени от FDA за понижаване на триглицеридите. Какви други ключови ползи за сърцето осигуряват омега-3 мастните киселини?

 Основното предимство на омега-3 мастните киселини е да се повишат нивата на резолвини, които намаляват остатъчното възпаление. Въпреки това, имате нужда от точен хранителен прием на омега-3 мастни киселини като EPA и DHA, за да генерирате резолвини. За да получите достатъчно нива на EPA и DHA, можете или да консумирате риба, или да използвате добавки с омега-3 мастни киселини.

Когато става въпрос за омега-3 мастни киселини, има ли изискване при избора на източници, има ли значение съдържание на ПХБ, когато става въпрос за сърдечни заболявания? 

Всички източници на риба съдържат следи от токсини, известни като полихлорирани бифенили (ПХБ). Когато се концентрира омега-3 мастните киселини в рибеното масло, се концентрират и ПХБ. Премахването на ПХБ от рибено масло е предизвикателна задача. Стандартът за горните граници в продуктите е 90 ppb. От десетилетия съм загрижен за замърсяването с ПХБ, поради неблагоприятен ефект върху здравето на сърцето, неврологични увреждания, рак и наследствени болести. Тази загриженост е причината, поради която разработихме нова производствена технология за премахване на остатъчните ПХБ в OmegaRx 2 в много по-голяма степен. Нашият настоящ стандарт за горната граница на ПХБ в OmegaRx 2 е 2 ppb, което е 45 пъти по-ниско от стандарта за хранителни добавки. Най-новите ни проби имат ниво на ПХБ от 0,05 ppb, което е 20 пъти по-ниско от публикуваната ни горна граница и 180 пъти по-ниско от стандартното за хранителни добавки. 

Хората, често оправдават приема на шоколад и червено вино за здравето на сърцето. Има ли ползи от тяхната консумация? 

Причината, поради която хората споменават шоколада и червеното вино като полезни за здравето на сърцето, е защото съдържат полифеноли. Въпреки това, за да е ефективен всеки полифенол, той трябва да влезе в кръвта. Повечето полифеноли са или твърде неразтворими във вода, или под формата на полимери, така че да не могат да влезнат в кръвта, за да активират AMPK. Само около 15% от полифенолите в шоколада могат да проникнат в кръвта. В червеното вино има около 50 различни полифенола и на практика никой от тях не може да влезе в кръвта. Всички полифеноли обаче са потенциално полезни за здравето на червата, но само ако се разграждат до мономери и след това метаболизират фенолни метаболити, които могат да проникнат в кръвта. Освен това, естественият шоколад съдържа повишени нива на кадмий, които трябва да бъдат намалени чрез пречистване. Най-разтворимите във вода полифеноли, присъстващи в червеното вино, също трябва да бъдат силно концентрирани и рафинирани, за да активират AMPK.

Има ли нещо друго, което можете да препоръчате, за да се намали риска от сърдечни заболявания?

Вашата най-мощна диетична стратегия за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания зависи от Вашата променя! Чрез вашите действия, тялото се лекува от всякакви заболявания. За да промените разделителната си способност, имате нужда от собствен хранителен режим. Този режим ще намали, разреши и отстрани възпалителното увреждане, което причинява сърдечни заболявания. Вие намалявате възпалението, като следвате противовъзпалителната диета Зоната. След това продължавате да следвате режима, чрез правилен прием на омега-3 мастни киселини. И накрая, но не на последно място завършвате чрез консумация на полифеноли. Всяка една от трите диетични промени е добра, но трите работят заедно най-ефективно!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Отговаря д-р Бари Сиърс: Как да запазим сърцето си здраво?

Как да запазим сърцето си здраво?

Продължаващото нелекувано възпаление, причинява постоянно увреждане на сърдечната тъкан. Холестеролът не причинява възпаление, но окисленият холестерол го прави. По-специално, окисленият LDL Продължаващото нелекувано възпаление, причинява постоянно увреждане на сърдечната тъкан. Холестеролът не причинява възпаление, но окисленият холестерол го прави. По-специално, окисленият LDL 2021-02-22T09:48:45+02:00 Отговаря д-р Бари Сиърс: Как да запазим сърцето си здраво?

<p>Февруари е американски сърдечен месец: Месец на сърцето, който има за цел да се застъпва за сърдечно-съдовото здраве и да повишава информираността за сърдечните заболявания. По този повод разговаряхме с д-р Бари Сиърс, за да ни даде няколко съвета как да запазим сърцето си здраво? ◦</p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>Прочетете какво каза той:</strong>&nbsp;</span></p> <p><strong>Кой фактор вреди най-много на сърцето ни?&nbsp;</strong></p> <p>Най-тежките усложнения вследствие на грип и вирусни инфекции могат да засегнат и увредят сърцето. &nbsp;</p> <p><strong>Защо възпалението е по-важно от холестерола, когато става въпрос за сърдечни заболявания?&nbsp;</strong></p> <p>Продължаващото нелекувано възпаление, причинява постоянно увреждане на сърдечната тъкан. Холестеролът не причинява възпаление, но окисленият холестерол го прави. По-специално, окисленият LDL холестерол е по-значимият показател за бъдещ сърдечно-съдов риск от естествения LDL, независимо от неговата концентрация.&nbsp;</p> <p><strong>Ако имаме в семейството роднини страдащи от сърдечни заболявания, какъв режим на хранене трябва да спазват?</strong></p> <p>Основната диетична промяна е да се лекува възпалението и така да се възстанови увреждането на тъканта. Тези действия изискват оптимизиране на разделителната способност, което е ключът към хранителния контрол при възпалението! Спазването на противовъзпалителна диета или диета Зоната, заедно с биологично активни продукти (т.е. резолвини), получени от омега-3 мастни киселини. След това, чрез активиране на метаболизма (т.е. AMPK). И последната стъпка е прием на полифеноли.&nbsp;</p> <p>&nbsp;<strong>Назовете вашите топ 5 храни за здраво сърце?&nbsp;</strong></p> <p>Няма вълшебни храни за здравето на сърцето. Всеки компонент от диетата има важна роля. Първо, трябва да ограничите хранителните калории, за да намалите оксидативния стрес. Количеството протеин, от което се нуждаете, зависи от вашата чиста телесна маса и ниво на физическа активност. Няма значение дали протеинът е на животинска или растителна основа, нужно е да консумирате достатъчно протеин при всяко хранене. Независимо от количеството протеин, от което се нуждаете, протеинът, консумиран при всяко хранене, трябва да бъде постоянно балансиран от въглехидрати, предимно зеленчуци без нишесте и ограничени количества плодове, за да получите оптималните хормонални реакции. Най-добрите зеленчукови източници за здравето на сърцето са ABC (артишок, аспержи, броколи, карфиол и спанак), а най-добрите плодови източници са плодовете. Тези въглехидрати са богати източници на ферментируеми фибри, необходими за поддържане на здравето на червата, намалявайки възпалението. И накрая, съдържанието на мазнини в противовъзпалителната диета трябва да бъде ниско и да се състои предимно от омега-3 частни киселини.&nbsp;</p> <p><strong>Омега-3 мастните киселини са одобрени от FDA за понижаване на триглицеридите. Какви други ключови ползи за сърцето осигуряват омега-3 мастните киселини?</strong></p> <p>&nbsp;Основното предимство на омега-3 мастните киселини е да се повишат нивата на резолвини, които намаляват остатъчното възпаление. Въпреки това, имате нужда от точен хранителен прием на омега-3 мастни киселини като EPA и DHA, за да генерирате резолвини. За да получите достатъчно нива на EPA и DHA, можете или да консумирате риба, или да използвате добавки с омега-3 мастни киселини.</p> <p><strong>Когато става въпрос за омега-3 мастни киселини, има ли изискване при избора на източници, има ли значение съдържание на ПХБ, когато става въпрос за сърдечни заболявания?&nbsp;</strong></p> <p>Всички източници на риба съдържат следи от токсини, известни като полихлорирани бифенили (ПХБ). Когато се концентрира омега-3 мастните киселини в рибеното масло, се концентрират и ПХБ. Премахването на ПХБ от рибено масло е предизвикателна задача. Стандартът за горните граници в продуктите е 90 ppb. От десетилетия съм загрижен за замърсяването с ПХБ, поради неблагоприятен ефект върху здравето на сърцето, неврологични увреждания, рак и наследствени болести. Тази загриженост е причината, поради която разработихме нова производствена технология за премахване на остатъчните ПХБ в OmegaRx 2 в много по-голяма степен. Нашият настоящ стандарт за горната граница на ПХБ в OmegaRx 2 е 2 ppb, което е 45 пъти по-ниско от стандарта за хранителни добавки. Най-новите ни проби имат ниво на ПХБ от 0,05 ppb, което е 20 пъти по-ниско от публикуваната ни горна граница и 180 пъти по-ниско от стандартното за хранителни добавки.&nbsp;</p> <p><strong>Хората, често оправдават приема на шоколад и червено вино за здравето на сърцето. Има ли ползи от тяхната консумация?&nbsp;</strong></p> <p>Причината, поради която хората споменават шоколада и червеното вино като полезни за здравето на сърцето, е защото съдържат полифеноли. Въпреки това, за да е ефективен всеки полифенол, той трябва да влезе в кръвта. Повечето полифеноли са или твърде неразтворими във вода, или под формата на полимери, така че да не могат да влезнат в кръвта, за да активират AMPK. Само около 15% от полифенолите в шоколада могат да проникнат в кръвта. В червеното вино има около 50 различни полифенола и на практика никой от тях не може да влезе в кръвта. Всички полифеноли обаче са потенциално полезни за здравето на червата, но само ако се разграждат до мономери и след това метаболизират фенолни метаболити, които могат да проникнат в кръвта. Освен това, естественият шоколад съдържа повишени нива на кадмий, които трябва да бъдат намалени чрез пречистване. Най-разтворимите във вода полифеноли, присъстващи в червеното вино, също трябва да бъдат силно концентрирани и рафинирани, за да активират AMPK.</p> <p><strong>Има ли нещо друго, което можете да препоръчате, за да се намали риска от сърдечни заболявания?</strong></p> <p>Вашата най-мощна диетична стратегия за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания зависи от Вашата променя! Чрез вашите действия, тялото се лекува от всякакви заболявания. За да промените разделителната си способност, имате нужда от собствен хранителен режим. Този режим ще намали, разреши и отстрани възпалителното увреждане, което причинява сърдечни заболявания. Вие намалявате възпалението, като следвате противовъзпалителната диета Зоната. След това продължавате да следвате режима, чрез правилен прием на омега-3 мастни киселини. И накрая, но не на последно място завършвате чрез консумация на полифеноли. Всяка една от трите диетични промени е добра, но трите работят заедно най-ефективно!</p>

, , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки