Телефон за бърза поръчка: +359 89 66 219 77                                 Безплатна доставка при поръчки над 150 лв.

Всички категории

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА С РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН, ГЪБИ И ЗЪРНЕНИ КРЕКЕРИ

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА С РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН, ГЪБИ И ЗЪРНЕНИ КРЕКЕРИ

Съставки

  • 500 гр. тиква, изчистена
  • 1 шалот (вид дребен лук, може да се замести с подобен на пазара)
  • 350 гр. вода
  • 1/2 чаена лъжичка канела на прах (по желание)
  • 100 гр. гъби
  • 1 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 1 чаена лъжичка полуобезмаслено кисело мляко
  • 2 мерителни лъжички от растителния протеин на ЕнерЗона
  • 1 пакетче сърнени Крекери Баланс на ЕнерЗона

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета и обелете лука. В неголяма тенджера сложете тиквата, шалота (или заместител като дребен лук), канелата (ако желаете) и водата. Покрийте с капака и гответе на средна температура за около 30': тиквата трябва да бъде много мека при проба с вилица. Добавете растителния протеин и смесете с блендер, докато не получите идеално гладък крем.

Докато тиквата се вари, почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Намажете дъното на незалепващ тиган със зехтина и добавете нарязания чесън, като задушете за няколко секунди и после добавете гъбите, като гответе за около 30 минути. Добавяйте по няколко капки вода, ако консистенцията се изсуши твърде много. Добавете накрая и прясната мащерка, след което отстранете от котлона.

Сервирайте крем супата в купички, като допълните с плънката от гъби и няколко капки нискомаслено кисело мляко.

Гарнирайте със зърнени Крекери, за да стигнете до 3 блока.

 

Рецепта от 3 блока

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Рецепти

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА С РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН, ГЪБИ И ЗЪРНЕНИ КРЕКЕРИ

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА С РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН, ГЪБИ И ЗЪРНЕНИ КРЕКЕРИ

Съставки500 гр. тиква, изчистена1 шалот (вид дребен лук, може да се замести с подобен на пазара)350 гр. вода1/2 чаена лъжичка канела на прах (по желан Съставки500 гр. тиква, изчистена1 шалот (вид дребен лук, може да се замести с подобен на пазара)350 гр. вода1/2 чаена лъжичка канела на прах (по желан 2020-11-06T12:35:25+02:00 КРЕМ СУПА ОТ ТИКВА С РАСТИТЕЛЕН ПРОТЕИН, ГЪБИ И ЗЪРНЕНИ КРЕКЕРИ

<!-- Load Facebook SDK for JavaScript --> <div id="fb-root"></div> <script>// <![CDATA[ (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); // ]]></script> <!-- Your share button code --> <div class="fb-share-button" data-href="https://www.enerzona.bg/article/krem-supa-ot-tikva-s-rastitelen-protein-gabi-i-zarneni-krekeri" data-layout="button_count"></div> <p _msthash="640601" _msttexthash="1179750">Съставки</p> <ul> <li _msthash="894010" _msttexthash="2415803">500 гр. тиква, изчистена</li> <li _msthash="894543" _msttexthash="542204">1 шалот (вид дребен лук, може да се замести с подобен на пазара)</li> <li _msthash="895076" _msttexthash="729105">350 гр. вода</li> <li _msthash="895609" _msttexthash="14745549">1/2 чаена лъжичка канела на прах (по желание)</li> <li _msthash="896142" _msttexthash="857727">100 гр. гъби</li> <li _msthash="896675" _msttexthash="5888441">1 с.л. зехтин екстра върджин</li> <li _msthash="897208" _msttexthash="2569775">1 скилидка чесън</li> <li _msthash="897741" _msttexthash="1761435">2 стръка мащерка</li> <li _msthash="898274" _msttexthash="19777628">1 чаена лъжичка полуобезмаслено кисело мляко</li> <li _msthash="920218" _msttexthash="4888442">2 мерителни лъжички от<span>&nbsp;растителния протеин на ЕнерЗона</span></li> <li _msthash="920764" _msttexthash="5262816">1 пакетче сърнени Крекери Баланс на ЕнерЗона</li> </ul> <p _msthash="641966" _msttexthash="1612897">Начин на приготвяне</p> <p _msthash="642421" _msttexthash="484006562">Нарежете тиквата на парчета и обелете лука. В неголяма тенджера сложете тиквата, шалота (или заместител като дребен лук), канелата (ако желаете) и водата. Покрийте с капака и гответе на средна температура за около 30': тиквата трябва да бъде много мека при проба с вилица. Добавете<span>&nbsp;растителния протеин</span><span>&nbsp;</span>и смесете с блендер, докато не получите идеално гладък крем.</p> <p _msthash="642876" _msttexthash="499548517">Докато тиквата се вари, почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Намажете дъното на незалепващ тиган със зехтина и добавете нарязания чесън, като задушете за няколко секунди и после добавете гъбите, като гответе за около 30 минути. Добавяйте по няколко капки вода, ако консистенцията се изсуши твърде много. Добавете накрая и прясната мащерка, след което отстранете от котлона.</p> <p _msthash="661700" _msttexthash="41650557">Сервирайте крем супата в купички, като допълните с плънката от гъби и няколко капки нискомаслено кисело мляко.</p> <p _msthash="662168" _msttexthash="32175585">Гарнирайте със зърнени&nbsp;<span>Крекери,</span><span>&nbsp;</span>за да стигнете до 3 блока.</p> <p>&nbsp;</p> <p _msthash="663104" _msttexthash="2736344">Рецепта от 3 блока</p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки