Телефон за поръчка:  
359-8966-219-77

Безплатна доставка над 180 лв.

Меню
Меню

омега-3 мастни киселини

КАКВО ПРЕДСТВЛЯВАТ ОМЕГА-3 И КАК ДЕЙСТВАТ?


Омега-3 са градивните елементи за хормоните, които помагат за борба и справянето с възпалението. Когато има натрупано възпаление, това е една от основните причини да наддаваме на тегло, да развиваме хронични заболявания и да остаряваме с по-бързи темпове. Диета, богата на омега-3 (например риба и рибено масло), може да помогне за минимизиране на възпалението, докато диета, богата на омега-6 мазнини (например царевично масло, соево масло, шафраново масло) може да насърчи възпалението. Проблемът е, че повечето американци и европейци имат диета с невероятно ниско съдържание на омега-3 и невероятно богата на омега-6 мазнини.

Проучванията показват, че нарастването на нашата епидемия от затлъстяване е паралелно с увеличения ни прием на омега-6 и намаления прием на омега-3. Ето защо е важно да имате подходящ баланс и на двете, за да сведете до минимум възпалението и да насърчите цялостното здраве.

ПОЛЗИТЕ ОТ ОМЕГА-3


Има много ползи, които идват от диетата, богата на омега-3 и бедна на омега-6 мастни киселини, като някои от основните са:

КОИ ОМЕГА-3 СА ВАЖНИ ЗА ЗДРАВЕТО?


Основните ползи от омега-3 идват от способността им да разрешават възпалението. Две омега-3 мастни киселини, които са били най-широко проучени за техните клинични ползи, свързани с намаляване на възпалението, са EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина).

EPA и DHA се намират предимно в рибата и рибеното масло.
EPA помага да се сведе до минимум образуването на хормони, за които е известно, че насърчават възпалението (т.е. ейкозаноиди), докато както EPA, така и DHA спомагат за генерирането на хормони, които са от решаващо значение за разрешаването на възпалението (т.е. резолвини).
В научната литература е показано, че съотношението 2:1 на EPA към DHA покрива най-широк спектър от ползи за здравето.

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ...?


90% от нас не достигат до прием на омега-3, особено тези, богати на EPA и DHA. Омега-3 са градивните елементи за хормоните, които помагат за борба или разрешаване на възпалението. Когато нивото на т.нар. "тихо" възпаление в тялото ни е високо, това е една от основните причини да наддаваме на тегло, да развиваме хронични заболявания и да остаряваме с по-бързи темпове.

ДОВЕРИЕ И ЛИДЕРСТВО


Д-р Сиърс е прекарал повече от 35 години в изследване на ролята на омега-3 рибеното масло и възпалението в организма. Неговият научен принос помогна да се ръководи индустрията на омега-3 в производството, пречистването и стабилизирането на високоефективни и чисти омега-3 продукти.

ЧИСТОТА


Стандартите на д-р Сиърс за PCB са 25 пъти по-строги от фармацевтичните стандарти и 45 пъти по-строги от тези, установени за индустрията на хранителни добавки.

                                                      

ПОТЕНТНОСТ


EPA и DHA са двете най-широко изследвани омега-3 за техните клинични ползи. Всяка доза от Omega 3 Rx  (4 до 6 капсули) доставя между 2000 и 3000 мг EPA и DHA.

СВЕЖЕСТ


Собствената антиоксидантна смес, използвана в Omega 3 Rx, осигурява една от най-стабилните налични омега-3 добавки от рибено масло. Това гарантира възможно най-пресния продукт.

НАЙ-ПОДХОДЯЩА ПРИ


Независимо дали вашата цел е общо здраве, спортни постижения, загуба на тегло, здравословно стареене или пре/постнатално здраве, Omega 3 Rx може да ви помогне да постигнете целите си.

GRAS ОЦЕНКА


Общопризнат като безопасен (GRAS) статус се изисква за всяка съставка, която да се използва в хранителен продукт. За нови съставки като концентрати на Омега-3 мастни киселини, получаването на статус GRAS означава, че продуктът е преминал строги токсикологични тестове и резултатите трябва да бъдат одобрени от външен панел от независими експерти. Ако добавката с омега-3 мастни киселини няма статус GRAS, това означава, че няма поддържаща токсикология, която да подкрепи нейната безопасност.

Омега-3 Rx

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки