Телефон за поръчка:  
359-8966-219-77

Безплатна доставка над 180 лв.

Меню
Меню

Какво представляват Омега-3 и как работят?

Омега-3 са градивните елементи за хормоните, които помагат в борбата или разрешаването на възпалението. Когато имаме твърде много възпаление, това е една от основните причини да напълняваме, да развиваме хронични заболявания и да стареем с по-бързи темпове.
Диета, богата на омега-3 (напр. Риба и рибено масло), може да помогне за свеждане до минимум на възпалението. Докато диета, богата на омега-6 мазнини (напр. Царевично масло, соево масло, шафраново масло) може да стимулира възпалението. Проблемът е, че повечето хора ядът храни с прекалено ниско съдържание на омега-3 и невероятно богати на омега-6 мазнини.

Проучванията показват, че нарастването на нашата епидемия от затлъстяване е паралелно с увеличения прием на омега-6 и намаления прием на омега-3. Ето защо е важно да имате подходящ баланс и за двете, за да сведете до минимум възпалението и да насърчите цялостното здраве.

Защо да говорим за Омега-3 толкова много?

Тези мастни киселини се наричат "основни", тъй като от една страна те са полезни за здравето и благополучието, а от друга не могат да бъдат произведени от нашето тяло. Следователно, те задължително трябва да бъдат поети чрез храна или в случай на намален прием или повишени нужди, с добавки. Сред всички Омега-3, най-важни за нашия организъм са тези с "дълга верига" или по-точно, EPA и DHA. Ползите им са многобройни, всъщност допринасят за поддържането на нормалната работа на сърцето и мозъка, нормалните нива на триглицеридите, нормалното зрение и кръвното налягане. Тези „добри“ киселини се съдържат главно в рибата, така че е важно да ядем много от тях, за да достигнем количествата, необходими ежедневно на нашето тяло.

Ползи за здравето от Омега-3 EnerZona

Има многобройни ползи, произтичащи от диета, богата на Oмега-3 и с ниско съдържание на омега-6, като следните:

Мозък

Зрение

Сърце

Настроение

Атлетичност

Бременност

Омега-3 и диета зона: Значението на мастните киселини

Ролята на есенциалните мастни киселини в диета Зона

Според д-р Бари Сиърс, американският изследовател, разработил диета Зона, адекватното снабдяване с Омега-3 представлява основен елемент в хранителната стратегия. От съществено значение е, обаче, ако се приемат и допълнително, като хранителна добавка, да имат следните основни характеристики:

  • да се получават чрез молекулярна дестилация: процес, който позволява пречистване от замърсяващи агенти;
  • да имат обща омега-3 концентрация най-малко 75%;
  • да съдържат най-малко 60% от EPA + DHA;
  • да съдържат EPA и DHA в съотношение 2:1;
  • да са сертифицирани от квалифицирани лаборатории (IFOS).

EnerZona Omega 3 RX има всички тези характеристики:

Тя е концентрирана: съдържа 75% от общото количество Омега 3 и най-малко 60% от EPA и DHA, в съотношение 2:1.

Тя е чиста и стабилна: Рибеното масло е деликатен продукт и обикновено лесно се разваля.

Използваната технология за приготвяне на EnerZona Omega 3 RX позволява да се получи стабилен и траен във времето продукт. По този начин всички естествени, положителни характеристики могат да се запазят за дълго време.

Тя е сертифицирана по IFOS (Международни стандарти за рибено масло) с максимален резултат.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки