Телефон за поръчка:  
359-8966-219-77

Безплатна доставка над 180 лв.

Меню
Меню

ДИЕТА ЗОНА ®

Зоната може да ви помогне да постигнете целите си


Д-р Сиърс е прекарал повече от 40 години, изследвайки как храните, които ядем, влияят на нашите хормони и експресията на нашите гени. Вижте как Зоната може да ви помогне най-накрая да помръднете тази скала!

Какво представлява Диета Зона ®?


Zone Diet® е разработена от д-р Бари Сиърс преди повече от 30 години, за да намали възпаленията, предизвикани от диетата, The Zone Diet® ще ви помогне да свалите излишните килограми и да подобрите умственото и физическото си представяне, докато живеете по-пълноценен живот. Zone Diet® е диетична програма за цял живот, базирана на силна наука за намаляване на възпаленията, предизвикани от диетата.


Какво е Зоната?


Zone™ е истинско физиологично състояние във вашето тяло, което може да бъде измерено чрез клинични тестове. Ако сте в Зоната, вие сте оптимизирали способността си да контролирате възпаленията, предизвикани от диетата. Това възпаление е причината да наддавате на тегло, да се разболявате и да остарявате по-бързо.

Има три клинични маркера, които определят дали сте в Зоната. Ако и трите клинични маркера са в рамките на идеалните си стойности, вие сте в Зоната. В противен случай не сте.

Клиничен показател Оптимални стойности Значение

 Съотношение TG/HDL
От вашата диета

 < 1

Вашето ниво на инсулинова резистентност в черния дроб.

*Обикновено се включва в нормалната кръвна картина във вашия холестерол. Попитайте Вашия лекар.

 AA/EPA ratio
От вашата диета и Омега 3 

 1.5-3

Вашето ниво на възпаление в тялото, предизвикано от диета.

*Направете теста за клетъчно възпаление на Zone Labs

 HbA1c
От вашата диета и полифенолите

 5%

Вашето ниво на усъвършенствани гликозилирани крайни продукти (AGE) е свързано с кръвната ви глюкоза.

*За да измерите нивото на кръвната си захар за период от три месеца, попитайте Вашия лекар.

Въз основа на тези стойности повечето американци не управляват правилно възпаленията, предизвикани от диетата, и попадат в параметрите на Зоната. В Зоната ще живеете по-дълъг и по-добър живот, защото контролирате възпаленията, предизвикани от диетата. Това е тайната за поддържане на здравето.


Какви са ползите от пребиваването в зоната?


Предимствата от пребиваването в Зоната включват:

  • Загуба на излишните телесни мазнини с възможно най-бърза скорост
  • Поддържане на здравето за по-дълъг период от време
  • Представяне по-добре
  • Мислете по-бързо

Контролирането на възпалението, предизвикано от диетата, е усилие за цял живот. Именно възпалението нарушава хормоналната комуникация в нашите клетки, което ни пречи да достигнем върхова производителност. Правенето на промени в диетата, за да стигнете до Зоната и да останете там, първоначално може да изглежда трудно, но усилията си заслужават.

В Zone Labs предлагаме диетични продукти, продължаващо обучение и лични консултации, за да улесним влизането в Зоната.


Как работи Зоната?


Зоновата диета изисква просто да балансирате чинията си при всяко хранене и закуска с тези хранителни вещества:

  • Протеин – 1/3 от чинията ви, добавете малко постен протеин, приблизително с размера и дебелината на дланта ви. Това може да включва яйчен белтък, риба, птиче месо, постно говеждо месо или нискомаслени млечни продукти.
  • Въглехидрати – 2/3 от чинията ви, добавете много цветни зеленчуци и малко плодове. Плодовете и зеленчуците, които трябва да избягвате, са тези, които са с високо съдържание на захар (например банани, стафиди) или нишесте (например, картофи, царевица).
  • Мазнини – Добавете малко мононенаситени мазнини. Това може да включва зехтин, авокадо или бадеми.

Научете науката зад Zone Dietary Balance или посетете Ръководството за хранителни блокове на зоната.


Хранителна пирамида на Зоната?


Чрез ограничаване на зърнени храни и нишестета и максимизиране на плодовете и зеленчуците, тези на диетата на зоната ще наблюдават драматични хормонални и противовъзпалителни ползи. Ако балансирате чинията си според схемата на Zone Diet, в крайна сметка ще получите Зонова хранителна пирамида, която изглежда по следния начин:

Хранителната пирамида на Zone помага за осигуряване на оптимален баланс протеин-гликемичен товар за подобрен хормонален контрол. Освен това, той гарантира, че имате достатъчно нива на полифеноли в диетата си. Приемът на полифеноли е важен за контролиране на бактериалния състав на храносмилателната ни система, както и за активиране на противовъзпалителните и анти-стареещите гени.

Научете науката за биохимичното въздействие на хранителната пирамида на зоната.


Противовъзпалителни добавки Zone Diet


Колкото и мощна да е Zone Diet®, тя е само една от трите части от пълната Зонална програма за противовъзпалително хранене, необходима за управление на възпаленията, предизвикани от диетата за цял живот.

Ползите от Zone Diet® могат да бъдат подобрени с противовъзпалителни добавки. Двете най-мощни са ултра-рафинирани омега-3 мастни киселини, като рибено масло OmegaRx®2, и пречистени полифенолни добавки, като MaquiRx®. Взети заедно, тези три отделни хранителни компонента осигуряват това, което е необходимо, за да останете в Зоната.

  1. The Zone Diet® – Контролира хормоналния баланс, за да намали генерирането на възпаления, предизвикани от диета. Помислете дали да замените ежедневната си паста с Zone PastaRx Fusilli или Orzo, тъй като тя осигурява превъзходен контрол на глада с 15 грама протеин на порция.
  2. Омега-3 мастни киселини – Увеличете разрешаването на възпаленията, предизвикани от диетата с рибено масло OmegaRx. Проверете съотношението си AA/EPA с комплекта Zone Blood.
Съотношение AA/EPA Клетъчно Възпаление Бъдещо Здраве
1.5 до 3.0 Ниско Отлично
3.1 до 6.0 Умерено Добро
6.1 до 15 Повишено Умерено
Над 15 Високо Лошо

3. Полифеноли – Контролирайте биологията на червата и забавяйте процеса на стареене с MaquiRx или други полифенолни добавки на Zone.

Всеки от трите компонента на програмата Zone е мощен сам по себе си, но работейки заедно, те предоставят мощна диетична пътна карта, която да ви отведе до зоната, където възпаленията, предизвикани от диета, могат да бъдат контролирани през целия ви живот.


На кратко


Комбинирането на Zone Diet® с противовъзпалителни добавки осигурява основата за Zone Anti-Inflammatory Nutrition Program, която ви връща към началото на съвременната медицина, когато Хипократ е казал: „Нека храната да бъде твое лекарство, а лекарството да бъде твоята храна“.

Най-накрая имаме пробивите в молекулярната биология, за да разберем силата на тези думи и важността да бъдеш в Зоната. Zone Diet® го прави възможно с най-малко усилия от ваша страна.

Загубата на излишни телесни мазнини, поддържането на здравето, подобряването на атлетичните постижения или забавянето на скоростта на стареене зависят от способността ви да намалявате възпаленията, предизвикани от диетата. Разбираме, че промяната на вашата диета може да бъде трудна. В Zone Labs ви предоставяме продуктите, продължаващо диетично обучение и лична подкрепа, която прави възможна промяната на диетата за вас.


За да бъдете още по-прецизни


Искате ли да имате още по-силна връзка със Зоната?

Правете свои собствени ястия – Когато готвите, консултирайте се с Ръководството за блокове на храни в зоната или влезте в стотици рецепти за зона.
Определете колко протеин ви трябва, за да поддържате мускулната си маса – използвайте нашия калкулатор за телесни мазнини. След това разпределете препоръчителното количество протеин, от което се нуждаете през целия ден, като го балансирате с правилното количество цветни въглехидрати.


Направете началото по-лесно с продуктите на Dr. Sears’ Zone за Европа


Винаги започвайте със Zone Diet® като ваша хранителна основа. След това използвайте препоръчаните от нас храни и хранителни добавки, за да получите още по-добри резултати за оптимизиране на вашето здраве и хранене.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки